Där är Maja född, hon gifter sig med Anders i Laggarehemmet, en gård jag tidigare skrivit om här. Deras dotter Gustava gifter sig senare med Abraham Gustaf Carlén på Korpagården i Karleby.
Jag börjar turen med att gå över Järnvägsbron i Tidaholm.

Går via Norra Kungsvägen, förbi Norra kyrkogården och sen vidare till den första långa raksträckan.

Vackert landskap och byggnader som talar för att jorden brukats här en längre tid.

Efter en liten böj på vägen kommer jag till en korsning, skulle jag tagit höger här hade jag efter en gård fått en ny lång raksträcka att gå på. Men jag tar till vänster.

Väljer den här raksträckan istället.

Den är lång, efter backen upp fortsätter den likadant.

En gång till samma sak.

Så kommer jag till en skorsten som står där och saknar sitt hus, den har hört till egendomen med det vackra namnet Fågelsången.

Den raka vägen är lika rak ännu.

Men så ändras landskapet och jag ser Kavlås lång därframme.

En korsning, jag tar till vänster.

En till rak väg.

Men efter ett litet krön och en liten krok på vägen så ser jag mitt mål.

Isandstorp är ett torp som ligger fint, läser på en skylt att det ligger på Kavlås egendom.

Går vidare över vägen mot Skövde. På andra sidan vägen går jag över en gård, vägen leder sen vidare till den här nyfikna hästen.

Kommer sen till Acklinga kyrka.

Går vidare på vägen mot Tidaholm, men tar vid nästa busshållplats av till höger. Där tar jag till vänster efter en liten bit, ner på en väg till Tidaholm.

Går igen över vägen till Skövde, fortsätter på den här raka vägen som visar sig var stråket för den gamla järnvägen mellan Tidaholm och Ekedalen.

Så det blev start och slut längs gamla järnvägsspår. På vägen hem går jag via biblioteket, det har blivit mörkt och bollarna i träden lyser. Det blev en tur på cirka två mil idag.